Jeseter ruský – lahodná delikatesa k přímé konzumaci

Kód: 5.03
5 hodnocení
Jeseter ruský – lahodná delikatesa k přímé konzumaci
Loading...
240 Kč
Skladem

Jeseter ruský je ceněná ryba s vynikajícím, jemným a tučným masem, které patří mezi nejlepší rybí speciality vůbec. Maso je bílé, šťavnaté a téměř bez kostí, což z něj činí ideální volbu pro přímou konzumaci i pro různé kulinářské úpravy..

Detailní informace

Detailní popis produktu

Ryby o hmotnosti 2–5 kg

Uvedená cena je za 1 kg živé hmotnosti.

Příprava jesetera: Zabití, vykuchání, spaření a oškrábání kůže za 50 Kč/ks.

Jesetera Vám nabízíme buď celého, nebo vykuchaného s odřezanými tvrdými šupinami. Hlavu a ocas ponecháváme, protože z nich lze připravit výbornou polévku. Rybu nestahujeme, kůži můžete podle chuti sníst nebo odstranit. Porcování je snadné a přizpůsobíte ho velikosti pečicí nádoby.

Pro přípravu ryby ji stačí osolit, posypat mletým kmínem nebo grilovacím kořením. Doporučujeme péct na másle při teplotě 150 °C asi 20–25 minut. Ploutve, hlavu a případně játra lze využít na vývar, který je velmi chutný.

Jeseter má minimum kostí, v zadní části těla je dokonce téměř bez kostí. Kůži lze po upečení snadno sloupnout, ale její ponechání dodá masu lepší chuť, šťavnatost a zabraňuje rozpadání ryby. To platí zejména u menších kusů do jednoho metru délky.

Páteř jesetera je chrupavčitá, v přední části těla se nachází několik drobných kostiček. Chrupavka je měkká a pružná, připomíná gumu. Maso jesetera je bílé, tučné a řadí se mezi nejlepší rybí maso vůbec.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola