Jeseter ruský – lahodná delikatesa k přímé konzumaci
Kód: 5.03Detailní popis produktu
Ryby o hmotnosti 2–5 kg
Uvedená cena je za 1 kg živé hmotnosti.
Příprava jesetera: Zabití, vykuchání, spaření a oškrábání kůže za 50 Kč/ks.
Jesetera Vám nabízíme buď celého, nebo vykuchaného s odřezanými tvrdými šupinami. Hlavu a ocas ponecháváme, protože z nich lze připravit výbornou polévku. Rybu nestahujeme, kůži můžete podle chuti sníst nebo odstranit. Porcování je snadné a přizpůsobíte ho velikosti pečicí nádoby.
Pro přípravu ryby ji stačí osolit, posypat mletým kmínem nebo grilovacím kořením. Doporučujeme péct na másle při teplotě 150 °C asi 20–25 minut. Ploutve, hlavu a případně játra lze využít na vývar, který je velmi chutný.
Jeseter má minimum kostí, v zadní části těla je dokonce téměř bez kostí. Kůži lze po upečení snadno sloupnout, ale její ponechání dodá masu lepší chuť, šťavnatost a zabraňuje rozpadání ryby. To platí zejména u menších kusů do jednoho metru délky.
Páteř jesetera je chrupavčitá, v přední části těla se nachází několik drobných kostiček. Chrupavka je měkká a pružná, připomíná gumu. Maso jesetera je bílé, tučné a řadí se mezi nejlepší rybí maso vůbec.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.