Sumec velký
Kód: 5.02Detailní popis produktu
Ryby o hmotnosti 1,5-2 kg.
Uvedená cena je za 1 kg živé hmotnosti.
Kuchání sumec: 10 Kč/ks.
Sumce Vám prodáme buď celého nebo vykuchaného . Hlavu a ocas neodřezáváme, lze z nich uvařit skvělou polévku, do které můžete přidat i játra, popř. žaludek, který připomíná vepřový. Rybu nestahujeme, kůži můžete ale nemusíte jíst. Porcování dle velikosti pečící nádoby je snadné. Rybu stačí osolit, posypat mletým kmínem, popř. grilovacím kořením. Pečeme nejlépe na másle na 150°C cca 20-25 min. Ploutve a hlavu, popř. játra lze použít na polévku. Je výborná.
SUMEC nemá téměř kosti. Má páteř a drobná žebra. Kůži můžete po upečení sloupnout. Je vhodnější kůži ponechat, dodá masu chuť, šťavnatost a ryba se nerozpadá. To však platí, jak již bylo řečeno, jen v případě menších kusů, do jednoho metru. Ocasní partie od konce břicha je tučná.
Maso sumce je bílé, tučné a patří mezi nejlepší rybí lahůdky.